Eerste online banenmarkt zorgt voor matches

WerkgeversServicepunt Midden-Holland organiseerde op 29 april de eerste digitale banenmarkt van onze regio. 15 uitzendbureaus namen deel en 80 enthousiaste werkzoekenden hebben zich gepresenteerd. De eerste matches zijn ter plekke al gemaakt.

Voorbereiding op de banenmarkt

Natuurlijk kan het spannend zijn om jezelf aan een uitzendbureau te presenteren. En dan is het ook nog eens online. Dat is helaas een gevolg van de tijd waarin we leven. Voor de deelnemers die het spannend vonden om zich (online) te presenteren, was er voorafgaande aan de banenmarkt een voorlichtingsbijeenkomst. Op deze manier konden de kandidaten (beter) weten wat ze konden verwachten en beter voorbereid het gesprek met de uitzendbureaus aangaan.

Voor herhaling vatbaar

Zowel kandidaten als uitzendbureaus reageren positief op de banenmarkt. Deze reacties, samen met het feit dat er daadwerkelijk al matches plaats hebben gevonden, is voor ons de reden om in de toekomst vaker banenmarkten te organiseren. Hopelijk kunnen we ook weer fysieke banenmarkten organiseren, maar deze online banenmarkt was een prima alternatief!