Met Social Return zorgt Mozaïek Wonen voor extra banen

Op maandag 28 november kwamen woningbouwcorporatie Mozaïek Wonen en WSP Midden-Holland bij elkaar in het Huis van de Stad om hun samenwerking te formaliseren. Dat deden ze door hun handtekening te zetten onder een convenant waarin staat dat ze er samen alles aan gaan doen om de kans op werk in de regio te vergroten.

In de praktijk betekent dit dat Mozaïek Wonen, maar ook hun aannemers, mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat gaat vaak gepaard met begeleiding, het versimpelen van functies en praktische werkleertrajecten. Het vraagt natuurlijk wel wat van een organisatie en aannemer om dit in te voeren. Zo moet een team hierop voorbereid worden en wordt één iemand aangesteld en getraind als coach die de nieuwe medewerker de kneepjes van het vak leert.

Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Wij dragen er graag aan bij om iedereen een kans op de arbeidsmarkt te geven en onze aannemers aan arbeidspotentieel te helpen– in onze eigen organisatie, maar ook door ons netwerk hiervoor open te zetten.” 

Op de foto: directeur-bestuurder Mozaïek Wonen Anne ter Steege en wethouder gemeente Gouda en voorzitter WSP Midden-Holland Rogier Tetteroo.