Zet de eerste stap naar sociaal ondernemen met een praktijkverklaring voor uw medewerker

Als werkgever wilt u niets liever dan gemotiveerde en loyale werknemers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat juist die medewerkers het gelukkigst zijn en daardoor ook beter presteren in hun werk. Als u denkt dat het wel goed zit bij uw medewerkers, dan moet u even verder lezen. Want ondanks dat wij er blind op vertrouwen dat het merendeel van uw medewerkers met een prettig gevoel hun werk doen, garanderen wij dat het nóg beter kan.

U leest het goed: nóg meer werkplezier, nóg meer loyaliteit en nóg meer prestatie. Er is slechts één ding dat u hiervoor hoeft te doen: meld u aan en laat de medewerkers zonder startkwalificatie een MBO praktijkverklaring halen. Zij krijgen daarmee van u de waardering die ze verdienen en u geeft hiermee tegelijk op een gegarandeerd succesvolle manier betekenis aan sociaal ondernemen.

Het interessante is dat het – tijdelijk vanwege subsidies – kosteloos is voor werkgevers die gevestigd zijn in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Pak die kans.

Over het opleidingstraject
Een MBO praktijkverklaring is hét bewijs dat een kandidaat een beroepsvaardigheid onder de knie heeft. Daar kan hij een geaccrediteerd en officiële verklaring voor behalen als hij dat u nog niet heeft. Het traject wordt uitgevoerd bij u op de werkvloer. De kandidaat gaat dus niet naar school, maar wordt opgeleid door één van uw medewerkers die de opleiding ‘Praktijkbegeleider’ volgt. Deze begeleider vormt de spil tussen alle betrokken partijen en zorgt voor de fysieke en mentale begeleiding van de kandidaat. Hierdoor kiest niet alleen u als werkgever voor de stap naar sociaal ondernemen, maar betrekt u ook uw eigen medewerkers hier in.

Interesse?
De praktijkverklaringen zijn te behalen voor:

  • MBO niveau 1
    mobiliteit, verkoop & retail, logistiek, bouwen, wonen & onderhoud, horeca, voeding & voedingsindustrie
  • MBO niveau 2
    helpende zorg & welzijn

het WSP Midden-Holland werkt hierbij samen met het Wellantcollege en mboRijnland. Bekijk de leaflet hier of het filmpje hieronder en neem contact met ons op als je interesse hebt.

Menu