Open Hiring

Iedereen een eerlijke kans op een baan. Daar draait het om bij Open Hiring. Het gaat er niet om of iemand een diploma, vlotte babbel of bakken ervaring heeft, maar of iemand wíl en kan werken. Bedrijven die mensen zoeken via Open Hiring houden dus geen sollicitatiegesprekken. Zo hebben vooroordelen geen kans. Werkzoekenden bepalen zelf of ze geschikt zijn voor een baan. Zo maken we de arbeidsmarkt eerlijk. En krijgen we mensen snel (weer) aan het werk. Open Hiring passen we toe op basis van de fundamenten van de organisatie die Open Hiring naar Nederland heeft gehaald: Start Foundation.

De 3 principes van Open Hiring

  1. Het werkt beter zonder (voor)oordelen.Met Open Hiring krijgen (voor)oordelen geen kans. En mensen die vaak (onbewust) worden uitgesloten juist wel. Dat maakt de arbeidsmarkt eerlijker en mooier.
  2. We vertrouwen elkaarWerkzoekenden kunnen zelf prima beoordelen of ze een baan aankunnen. Door daarop te vertrouwen, in mensen te geloven, worden organisaties (veer)krachtiger en diverser.
  3. Groeien doe je samenIeder mens heeft mooie en minder mooie kanten én momenten. Door elkaar helemaal te accepteren, en te helpen, wordt een team sterker en beter in staat van elkaar te leren.

Dit levert dat op

  • Een nieuwe manier om personeelstekort aan te pakken.
  • Vergroting van jouw sociale footprint.
  • Een goed alternatief voor dure sollicitatieprocedures.
  • Een eerlijke arbeidsmarkt waarin iedereen mee doet.
  • Een inclusieve, open bedrijfscultuur.
  • Een positieve impact op de lokale gemeenschap.
  • Een directe verbinding met de lokale gemeenschap

Contact
Stuur een e-mail naar info@wspmiddenholland.nl als je interesse hebt in Open Hiring.

Meer informatie
Lees hier het verhaal van McDonalds die Open Hiring toepast >>