“Door deze mooie samenwerking hebben we Jet een goede basis voor de toekomst kunnen geven.”

Leren en werken Bij Aafke

Bij Aafke is een kleinschalige bloemist in Krimpen aan de Lek, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Een belangrijk onderdeel voor hen is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Inmiddels heeft Bij Aafke meer dan 10 jaar ervaring met het werken met jongeren voor wie werken niet vanzelfsprekend is.

Bij Aafke is zich ervan bewust dat een bepaalde groep jongeren tussen wal en schip dreigt te vallen: er is een tekort aan stageplekken en leerwerktrajecten voor kwetsbare jongvolwassenen. Een reguliere stageplek is vaak net te hoog gegrepen, maar met begeleiding op maat kan er een goed leer- en ontwikkelperspectief worden aangeboden. Ook biedt Bij Aafke stapsgewijs leermogelijkheden voor jongeren met een speciale leerbehoefte

Bij Aafke: Praktisch – naar – werk biedt zowel begeleiding als een veilige en creatieve leeromgeving aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het traject helpt jongeren van ± 15-27 jaar om met blijvend succes weer terug te stromen naar het onderwijs of naar een passende arbeidsplek. Het programma stimuleert het behalen van praktijkverklaringen binnen verschillende werkgebieden.

Jet & Bij Aafke: Praktisch – naar – werk

Jet heeft succesvol het traject doorlopen en de praktijkverklaring mbo Assistent verkoop/retail niveau 1 behaald. Jet is middels een WMO indicatie terecht gekomen bij Bij Aafke: Praktisch – naar – werk. Bij Aafke zag mogelijkheden voor een MBO Praktijkverklaring voor Jet en heeft WSP Midden Holland ingeschakeld om het traject op te starten in samenwerking met MBO Rijnland. Hierdoor heeft Jet de kans gekregen om de praktijkverklaring mbo Assistent verkoop/retail te behalen.

De praktijkverklaring bestaat uit de kerntaken en werkprocessen uit het praktijkdeel van het officiële mbo opleidingsdossier. Dit zijn werkprocessen en taken die betrekking hebben op het werken binnen een organisatie en op ontwikkelen van specifieke vakvaardigheden. Het draagt daarmee ook bij aan persoonlijke ontwikkeling en verhogen van vertrouwen en zelfredzaamheid. Jet heeft deze taken en processen deels uitgevoerd binnen Bij Aafke: Praktisch – naar – werk en deels bij haar stagebedrijf, dat ook vanuit Bij Aafke is geregeld.

Jet is enorm gegroeid en heeft de nieuwe vaardigheden haar eigen gemaakt, waardoor ze haar praktijkverklaring mbo Assistent verkoop/retail niveau 1 binnen een periode van 8 maanden heeft behaald. Hier zijn we met elkaar ontzettend trots op!

Door deze mooie samenwerking tussen WSP Midden Holland, MBO Rijnland en Bij Aafke: Praktisch – naar – werk hebben we Jet een goede basis voor een toekomstige baan kunnen geven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor mbo praktijkverklaringen in de regio Midden-Holland? Neem contact op met Mirjam Manuhutu-Tushuizen: mirjam.manuhutu@gouda.nl
En neem een kijkje op deze pagina voor meer informatie over de MBO Praktijkverklaring.