Grote belangstelling voor Ontdek je Talentdagen

Spelenderwijs je talent ontdekken: dat is waarom het draait op de Ontdek je Talentdagen. Ruim 150 inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen kwamen woensdag 8 en donderdag 9 februari naar het Huis van de Stad in Gouda om hun kansen op de arbeidsmarkt te onderzoeken.

Interactief programma
Projectleider Maya van Es: “Op de Ontdek je Talentdagen inspireren en enthousiasmeren we bezoekers op een interactieve en luchtige manier. Deelnemers ontdekken hun talenten spelenderwijs via een beroepen- en onderwijstest, capaciteitenspel en cv-check. Ook kunnen ze een kennisquiz spelen en een virtueel kijkje nemen in een werkomgeving met een VR-bril. Tijdens de workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’ is er aandacht voor de manier van presenteren. Om het plaatje compleet te maken, kunnen deelnemers hun haar en/of make-up laten doen, en representatieve kleding uitzoeken om aan te trekken. Daarna wordt er een profielfoto gemaakt voor hun cv.”

Annelies (37) uit Reeuwijk: “Mijn adviseur van het UWV gaf me de tip om me aan te melden. Ik ben op zoek naar werk in de buurt, en ik weet niet zo goed wat ik wil. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat het zo leuk zou zijn. Grote groepen mensen vind ik spannend, maar ik werd door een aardige mevrouw opgevangen en het ging als vanzelf. Ik kon kiezen aan welke programmaonderdelen ik mee wilde doen. Met de VR-bril zag ik een filmpje over werken in het groen. Dat lijkt me gaaf.”

Vervolgstappen
“Deze Ontdek je Talentdagen staan niet op zichzelf”, legt Van Es uit. “Kandidaten maken verdere stappen naar werkoriëntatie. Bij BinnenKijken bij Bedrijven, dat plaatsvindt van 13 tot en met 17 maart, kunnen bezoekers een kijkje nemen in de keuken bij bedrijven in de regio. Aanmelden kan via binnenkijkenbijbedrijven.nl. Ook is iedereen van harte welkom bij het Werkcafé Midden-Holland. Daar kun je terecht met al je vragen over werk, vacatures, scholing, begeleiding en leerwerktrajecten. Als we direct een werkmatch kunnen maken, doen we dat ook. Het Werkcafé vindt elke dinsdagochtend plaats in het Huis van de Stad in Gouda en elke dinsdagmiddag in een omliggende gemeente. De kalender staat op de website werkcafemiddenholland.nl.”

Ontdek je Talentdagen is een project van het WerkgeversServicepunt, Regionaal Mobiliteitsteam en Leerwerkloket Midden-Holland.