In vuur en vlam op de Ontdek je Talentdagen

Dat de eerste dag van de Ontdek je Talentdagen precies op 14 februari viel, gebeurt niet zo vaak. En dus waren er volop hartjes, rode kleuren en natuurlijk rozen die aan de kandidaten werden uitgedeeld. Extra leuk voor de deelnemers die natuurlijk voor iets heel anders naar deze ontdekdagen kwamen. Nog liever vandaag dan morgen willen ze namelijk een baan. Dat het tot nu toe niet is gelukt om die te vinden of te houden, heeft allerlei oorzaken.

Pat bijvoorbeeld werkt met dieren. Zijn contract loopt binnenkort af en er is maar weinig werk in zijn sector. Door het kwaliteiten- en vaardighedenspel heeft hij ontdekt dat er ook andere beroepen zijn die bij hem passen.

Ton is in zijn zoektocht naar werk veel afgewezen. Dat hij 65 is maakt die zoektocht niet bepaald makkelijker. Met een VR-bril kwam hij erachter dat een baan als technisch medewerker of in het gebouwbeheer misschien wel bij hem past.

Nancy bezocht al eerder het Werkcafé omdat ze niet precies weet wat ze kan en wil. Na 10 jaar gewerkt te hebben in de gehandicaptenzorg viel ze uit. “Ik heb leuke gesprekken gehad en wil meedoen aan Binnenkijken bij Bedrijven. Misschien dat fietsenmaker wel iets voor me is. Iets heel anders, maar er zijn wel mogelijkheden.”

Op 14 en 15 februari zijn ze weer een stukje dichterbij de arbeidsmarkt gekomen. Onder meer door een workshop ‘Zo presenteer ik mijzelf’, het kwaliteiten- en vaardighedenspel, een persoonlijk gesprek met een loopbaancoach, beroepen kijken via een Virtual Reality bril en heel praktisch door een professionele foto te laten maken voor op de cv.