Inschrijving BinnenKijken bij Bedrijven geopend

Alle bedrijven in de arbeidsmarktregio Midden-Holland (gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen) kunnen 13 t/m 18 juni hun deuren openen en potentiële werknemers, stagiaires of werkervaringszoekers ontmoeten. De inschrijving voor bedrijven is nu geopend: binnenkijkenbijbedrijven.nl/registratie.

Grootste banenevent van de regio
BinnenKijken bij Bedrijven, eerder bekend als Kom Binnen Bij Bedrijven, is het grootste banenevent van de arbeidsmarktregio Midden-Holland. Projectleider Maya van Es: “Ik ben trots dat we dit al voor de achtste keer organiseren. In eerdere jaren deden vele bedrijven en organisaties mee en waren de bezoekersaantallen hoog. Er zijn mooie ontmoetingen ontstaan en succesvolle matches gemaakt tussen werkzoekenden en werkgevers. Bij BinnenKijken bij Bedrijven kan je als werkzoekende op een laagdrempelige manier een kijkje in de keuken nemen bij een bedrijf. Elkaar ontmoeten en in gesprek gaan. Werkgevers zien goed wie bij het bedrijf of de functie past. Als je nog wel een baan hebt, is het ook een ideale gelegenheid om je te oriënteren op ander werk.”
Bekijk hier het filmpje van BinnenKijken bij Bedrijven 2021.

Registratie bedrijven
Bedrijven die mee willen doen kunnen zich registreren via binnenkijkenbijbedrijven.nl/registratie. Zij beheren hun eigen bedrijfspagina met daarop bijvoorbeeld vacatures en stageplaatsen. Daar kunnen zij ook aangeven wanneer belangstellenden langs kunnen komen, hoe vaak en hoe lang de deuren geopend zijn. Ieder bedrijf beslist zelf wat hun programma is. Sommige bedrijven geven rondleidingen, anderen gaan een-op-een gesprekken aan. Vanaf 2 mei kunnen werkzoekenden en stagiairs zich inschrijven om in de week van 13 t/m 18 juni binnen te kijken bij de bedrijven waarin ze geïnteresseerd zijn.

Horeca in de schijnwerpers
BinnenKijken bij Bedrijven zet elk jaar een branche in de schijnwerpers. Dit jaar is dit de horeca. Mede omdat veel horecabedrijven op zoek zijn naar personeel. Er is dit jaar dus extra aandacht en promotie voor de horeca, maar juist ook bedrijven uit andere branches kunnen meedoen.

BKBB wordt ondersteund door VNO-NCW en de ondernemersverenigingen in de arbeidsmarktregio: Gouda Onderneemt, Ondernemerskring Krimpenerwaard, Ondernemers Platform Waddinxveen en Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk.