Ontdek-je-talentdagen

De vraag naar personeel is groot. Toch staan er nog mensen aan de zijlijn die graag willen werken. Niet iedereen is klaar om zelfstandig bedrijven te bezoeken of te solliciteren. Vooral als je nog niet weet wat je wilt of waar je goed in bent. Daarom waren er voor deze groep op 1 en 2 juni de Ontdek-je-talentdagen, in aanloop naar BinnenKijken bij Bedrijven.

Bevlogen projectleider Maya van Es is enthousiast over het mini-event dat voorafgaat aan het grote banenevent BinnenKijken bij Bedrijven. “De opkomst is boven verwachting. Ik krijg zulke goede reacties! Deze Talentdagen zijn een pilot. We willen graag dat iedereen mee kan doen aan het arbeidsproces. Niet voor iedereen is werken vanzelfsprekend. Soms zijn er obstakels. Er is dan meer creativiteit en inlevingsvermogen nodig om mensen mee te nemen in het proces. Op de Ontdek-je-Talentdagen krijgen bezoekers op een leuke en luchtige manier inzicht waar zij blij van worden en goed in zijn. Kortom: je ontdekt je talent.”

Interactief programma
Bezoekers uit de hele arbeidsmarktregio Midden-Holland (gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen) kwamen via de rode loper binnen in het Huis van de Stad in Gouda. Op het programma stonden onder andere de Ontdek-je-Talenttest van het LeerwerkLoket, een CV-check, een virtueel kijkje in een werkomgeving met VR-bril en een workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’. Studenten van mboRijnland zorgden voor professioneel stijladvies en een fotoshoot.

Bezoeker Regien (37) uit Waddinxveen: “Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn. Ik vond het spannend om te komen, maar ik voel me comfortabel. Ik heb een beroepentest gedaan en weet nu dat ik iets in het onderwijs of als receptioniste wil gaan doen. De meiden van de kleding hebben mij mooi gestyled. Na een moeilijke tijd is het voor mij nu de tijd om een carrière op te bouwen en aan een stabiel leven te werken. Deze dag helpt mij daarbij.”

Bezoeker Anton (30) uit Gouda: “Ik was magazijnwerker. Door ziekte zit ik een lange periode thuis. Over een half jaar weet ik of ik weer kan werken. Vandaag kwam ik door een gesprek met een adviseur erachter dat de sector voeding en gezondheid iets voor mij is. Ook kreeg ik kledingadvies en zie dat een colbert mij heel goed staat. Ik ben blij met deze adviezen, ik heb iets om naar uit te kijken!”

Vervolgstappen
“Deze dagen staan niet op zichzelf”, legt van Es uit. “Tijdens BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB), dat plaatsvindt van 13 t/m 18 juni, gaan de kandidaten met een groep op bezoek bij een bedrijf in een passende beroepssector. Na BKBB maken zij verdere stappen naar werkoriëntatie, bijvoorbeeld door loopbaancoaching.”

BinnenKijken bij Bedrijven
Voor het BKBB event kunnen bezoekers zich nog aanmelden tot de laatste dag voor aanvang. Elke dag schrijven bedrijven zich nog in. Dus pak deze kans op werk. Kijk op www.binnenkijkenbijbedrijven.nl.