Mbo-praktijkverklaringen voor Boutaina en Yvonne

Mbo-praktijkverklaringen kun je behalen in bijna alle branches. Zie het als een verkort leertraject dat precies op het werk is afgestemd dat je doet of gaat doen. De door het mbo officieel erkende verklaring kan hierdoor in een korte periode behaald worden. Nog een voordeel: het hele traject vindt plaats op de werkvloer en dus niet op school of in een lokaal. Niet voor niets kiezen steeds meer werkgevers ervoor om hun medewerkers hiermee te belonen, als ze nog geen diploma hebben voor het werk wat ze doen. Of worden ingezet voor nieuwe medewerkers die hierdoor de taken in korte tijd eigen maken. Boutaina en Yvonne namen op 18 juli hun welverdiende verklaringen in ontvangst.

Boutaina werkt in de schoonmaak via Promen in het Huis van de Stad in Gouda. Ze is in 2021 begonnen met de leerlijn ‘Assistent Dienstverlening en Zorg’. Vandaag ontving ze haar verklaring op mbo niveau 1. Hierdoor heeft ze voor nu en in de toekomst een verklaring op zak waarmee ze kan werken in de schoonmaak, aan de balie en in de catering.

Yvonne werkt bij Promen in de logistiek en heeft onlangs de leerlijn Assistent Logistiek op mbo niveau 1 afgerond. Ook zij ontving waardering voor werk in de vorm van de erkende verklaring, waarmee ze bij alle logistieke werkgevers aan de slag kan. Voorlopig blijft ze nog op de interne productieafdeling werken bij Promen in Gouda.

Het behalen van een mbo-praktijkverklaring is altijd een resultaat van een samenwerking tussen de kandidaat, de werkgever en – heel belangrijk! – de praktijkbegeleider en jobcoach, de opleider en ondergetekende. In het geval van Boutaina en Yvonne gaat het om werkgever Promen en opleider mboRijnland.