Unieke social return samenwerking biedt kansen aan nieuwkomers

Nieuwkomers die graag in de bouw en techniek aan de slag willen, maar de Nederlandse taal nog niet goed beheersen, lopen vaak tegen een dichte deur. In verband met de veiligheid op de werkvloer is het begrijpen van de taal namelijk van groot belang. Anderzijds is het voor bedrijven in de bouw en techniek een flinke uitdaging om personeel te vinden. Zo ontstond het idee om een social return samenwerking tot stand te brengen en vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten.

Dit voorjaar is de leerlijn algemeen bouwmedewerker gestart met 8 enthousiaste nieuwkomers. De komende 8 weken gaan zij de vaktaal leren, krijgen vakinhoudelijke lessen en kunnen hun VCA behalen. Na deze 8 weken gaan de deelnemers aan de slag bij een van de bouw en techniek bedrijven met een social return verplichting. Hier gaan ze assisterende werkzaamheden verrichten om werkervaring op te doen en ze zo een kans op de arbeidsmarkt te geven.

Eerste deelnemers hebben een baan!
Inmiddels hebben alle 8 deelnemers van de leerlijn een certificaat ontvangen en 3 deelnemers hebben al gelijk een baan! Zo heeft Oussama een baan aangeboden gekregen bij De Vries en Verburg. Het bouwbedrijf de Vries en Verburg was met spoed op zoek naar een bouwopruimer. Oussama heeft de lessen én een proefweek goed doorlopen, waardoor Lennart Heuvelman, uitvoerder bij De Vries en Verburg, Oussama direct een contract aan heeft geboden!