Volop inspiratie tijdens de Ontdek je Talentdagen voor 50+ers

“Een leuke en interessante dag en wat zijn er veel mogelijkheden, juist voor mijn leeftijdsgroep!”

De Nederlandse bevolking zal in de toekomst verder groeien en vergrijzen. “Het is ontzettend belangrijk dat iedereen die wil werken, in álle leeftijdsklassen, ook aan het werk kan.”, vertelt Maya van Es, projectleider van de Ontdek je Talentdagen. Met deze insteek zijn op 25 en 26 oktober jl. de Ontdek je Talentdagen speciaal georganiseerd voor de 50 + doelgroep.

Workshops en activiteiten

Tijdens de dagen was het programma helemaal op de 50+-er afgestemd. De twee workshops ‘Maak indruk met je leeftijd’ en ‘Omgaan met verlies van je baan’ zaten al snel vol. Ook op de beursvloer heerste een gezellige drukte en werd volop mee gedaan aan de georganiseerde activiteiten. Eén van de bezoekers is Hans, 52 jaar, die een aantal jaar geleden met een burn-out thuis kwam te zitten: “Ik ben naar deze dagen toe gekomen om naar de mogelijkheden te kijken en tips te krijgen. En die krijg je hier volop. Zo heb ik de beroepentest gedaan, met een VR-bril in een werkomgeving gekeken en een heel prettig loopbaangesprek gehad, waarbij écht werd gekeken naar wat ik kan, wil en waar mijn talent ligt.”

Handvatten en inspiratie

Niet alleen Hans verliet het Huis van de Stad vol met inspiratie en handvatten om mee aan de slag te gaan. Andere bezoekers gingen naar huis met ideeën voor leerwerktrajecten, openstaande vacatures, een gecheckt cv en een mooie profielfoto. Loes, 61 jaar, ging echter naar huis met een onverwachte en zeer waardevolle tip: “Sinds afgelopen zomer ben ik op zoek naar werk. Vorige week heb ik gesolliciteerd bij een callcenter en ik zou daar graag willen werken. Echter, heb ik gehoorproblemen en kan ik met de headset van het callcenter het werk niet doen. Vandaag kwam ik tijdens de Ontdek je Talentdagen in contact met het UWV werkbedrijf afdeling Voorzieningen en Re-integratiemiddelen. Hier probeerde ik een bepaald type headset en met succes! Hiermee gaat het wél lukken om in het callcenter te werken! Ik ga het callcenter gelijk vertellen dat ik deze prachtige en gratis oplossing heb gevonden.”

Vervolgstappen

Naast dat de bezoekers zelf aan de slag kunnen met de persoonlijke adviezen, is er ook al een vervolg op de Ontdek je Talentdagen ingepland. Op 23 november organiseert het WSP Midden-Holland de Banenmarkt op de prachtige locatie in het hart van Gouda, namelijk de Sint-Janskerk. Hier zullen maar liefst 50 werkgevers aanwezig zijn om alles te vertellen over beschikbare vacatures. Kandidaten en werkgevers gaan hier rechtstreeks met elkaar in gesprek. En is er een cursus of opleiding nodig om ergens te gaan werken? Tussen de werkgevers staan enkele opleiders én het Werkcafé om je ook hierover te informeren.