Werkcafé Midden-Holland komt nóg dichterbij

Sinds 2022 kan je iedere dinsdagochtend bij het Werkcafé Midden-Holland in het Huis van de Stad in Gouda terecht voor vragen over werk, scholing en loopbaanontwikkeling. Veel werkzoekenden én werkenden weten het Werkcafé inmiddels te vinden. “Toch weten we dat er nog veel onbenut arbeidspotentieel is in de regio.”, aldus Cornelia Schütt, adviseur en coördinator Werkcafé. De komende weken gaat het Werkcafé ‘on tour’, dus naar de inwoners toe.

Veel werkgevers zitten verlegen om personeel, tegelijkertijd zijn er mensen die meer of weer willen werken. In het Werkcafé staan wekelijks adviseurs van het Regionaal Mobiliteitsteam, het Leerwerkloket en WerkgeversServicepunt klaar om inwoners kosteloos te adviseren over werk, (om)scholing en loopbaanontwikkeling. “Door deze gebundelde krachten is het mogelijk om op één plek inwoners te ontvangen. Daarnaast kunnen er testen worden gemaakt om te onderzoeken wat voor werk en/of opleiding bij de inwoner past en zijn er uitzendbureaus aanwezig.”, vervolgt Schütt.

Werkcafé ‘on tour’

Het Werkcafé ‘on tour’ is in het leven geroepen om inwoners te bereiken, die zelf niet snel aan de bel trekken. Schütt vertelt: “Het Werkcafé is inmiddels een begrip in de regio. Echter, zijn wij ons ervan bewust dat mensen een drempel kunnen ervaren om naar het Werkcafé toe te komen. Onze adviseurs zullen de komende tijd in diverse wijken en buurthuizen aanwezig zijn voor vragen of een kort oriënterend gesprek.”

Gouda

  • Dinsdag 19 september van 10:00 tot 12:00 uur bij Buurthuis Govertje in Goverwelle
  • Dinsdag 19 september van 13:00 tot 15:00 uur bij Ontmoetingscentrum Nelson Mandela in Oosterwei.
  • Donderdag 21 september van 9:00 tot 12:00 uur bij De Walvis in Korte Akkeren.

Bodegraven-Reeuwijk

  • Dinsdag 26 september van 8:00 tot 12:00 uur op de Weekmarkt in Bodegraven (Raadhuisplein)

Krimpenerwaard

  • Dinsdag 3 oktober van 9:00 tot 12:00 uur op de Adam van Vianenstraat in Schoonhoven Noord
  • Woensdag 4 oktober van 8:00 tot 11:30 op Weekmarkt op het Doelenplein in Schoonhoven Centrum
  • Woensdag 4 oktober van 12:00 tot 15:00 uur op de Weekmarkt Raadhuisplein in Lekkerkerk
  • Vrijdag 6 oktober van 12:00 tot 17:00 uur op de Weekmarkt in de Hoofdstraat in Krimpen aan de Lek

Waddinxveen

  • Donderdag 12 oktober van 9:00 tot 17:00 uur op het Koningin Wilhelminaplein
  • Vrijdag 13 oktober van 9:30 tot 17:30 uur op de Weekmarkt in de Houtstraat

Met wat voor vragen kan je terecht?

Zowel werkzoekenden als werkgevers, starters en zelfstandig ondernemers kunnen met vragen bij het Werkcafé aankloppen. De vragen die tijdens het Werkcafé worden gesteld zijn divers, zoals: waar moet ik beginnen als ik (ander) werk zoek? Waar liggen mijn talenten? Wat moet ik doen als ontslag boven mijn hoofd hangt? Wat kan ik met mijn diploma (behaald in het buitenland) in Nederland? Ik heb jaren thuis voor het huishouden gezorgd en wil weer aan de slag, hoe pak ik dit aan? Is er nog voldoende werk te vinden in mijn vakgebied of moet ik omscholen?

Het Werkcafé is elke dinsdag van 9.00-12.00 uur in het Huis van de Stad in Gouda en iedere dinsdagmiddag in de regio. Meer informatie is te vinden op: www.werkcafemiddenholland.nl

Op de foto projectteam Werkcafé on tour van links naar rechts: Alice de Smit, adviseur Leerwerkloket Midden-Holland, Cornelia Schütt, adviseur Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Holland en coördinator Werkcafé en Dominic Heierman, adviseur WerkgeversServicepunt Midden-Holland