VNO-NCW ziet WSP als verlengstuk van HR-afdeling

Marijke Roseboom en Brigitte Grootveld zijn als voorzitter en projectleider van VNO-NCW RijnGouwe intensief betrokken bij WSP Midden-Holland. Waarom? Daarover zijn de dames stellig. “Iedereen verdient een kans om te werken.”

Elke ondernemer zou ernaar moeten streven om mensen een kans te geven op werk, vinden de dames. Maar in de praktijk blijkt dat vaak lastig. “Om allerlei redenen zitten er mensen thuis op de bank, terwijl werkgevers staan te springen om personeel. In de techniek is er zelfs zo’n schaarste dat het voor fikse problemen kan zorgen.”

Dat moet anders, meent het duo. “Vraag en aanbod zouden beter op elkaar aan moeten sluiten. Uit gesprekken blijkt dat werkgevers behoefte hebben aan meer begeleiding als er iemand bij ze komt werken met een arbeidsbeperking. Nazorg. Daar loopt het vaak op mis. De wil is er vaak wel, zien we. Het WSP is de plek waar werkgevers kunnen aankloppen voor hulp in allerlei vormen. Van advies tot subsidie, maar ook voor een databank met alle werkzoekenden. Daar heb je als HR-afdeling echt wat aan. Aan zoiets waardevols als het WSP dragen wij graag ons steentje bij.”

Houd onze website in de gaten, want binnenkort volgt het uitgebreide interview met Marijke en Brigitte. Daarin maakt u uitgebreid kennis met de dames, vertellen ze over hun visie op inclusief ondernemen en hebben ze een boodschap voor ondernemers in de regio Midden-Holland.