Leerwerktrajecten

Op deze pagina vind je een overzicht met onze leerwerktrajecten.

Transport, logistiek, groothandel & beveiliging

 • Buschauffeur – via Arriva Serviceteam – doorstromen naar Buschauffeur maar ook BOA of beveiliger. 
  In samenwerking met Arriva bieden we een traject aan waarin je wordt opgeleid voor buschauffeur. In een periode van minimaal 6 maanden wordt gekeken of je geschikt bent als buschauffeur. Met behoud van uitkering ga je minimaal drie
  dagen per week en minimaal zes uur per dag werken. Belangrijk is dat je in het bezit bent van rijbewijs b.
  Aanmelden met aanmeldformulier + CV bij Jacqueline.
 • Magazijnhelden – leerwerktraject tot magazijnmedewerker
  In 10 dagdelen leer je de basis van het werken in de logistiek. Parallel of direct daarna start je werkstage bij een werkgever in de regio voor maximaal 2 maanden. Hierna krijg je een contract bij één van de aangesloten werkgevers. De cursus wordt afgesloten met een certificaat van de brancheopleider Evofenedex. Aanmelden kan doorlopend, want het leerwerktraject start meerdere malen per jaar.
  Aanmelden met aanmeldformulier + CV bij Jacqueline en Dominic.
 • Vrachtwagenchauffeurs – via STL
  In samenwerking met STL bieden we chauffeursopleidingen aan voor de duur van ongeveer een jaar. Tijdens de opleiding wordt er meteen gewerkt bij een aangesloten werkgever als orderpicker of loodsmedewerker. Afhankelijk van de werkgever en van subsidiemogelijkheden van de overheid wordt de opleiding volledig of gedeeltelijk vergoed. Het traject is met name bedoeld voor zij-instromers en statushouders die voldoen aan taalniveau B1.
  Aanmelden met aanmeldformulier + CV bij Jacqueline.
 • Taxichauffeur / Leerlingenvervoer– opleiding via Connexxion:
  Wil je graag aan de slag gaan als chauffeur personen- of leerlingenvervoer? Na het behalen van het theorie examen (4 dagdelen) en het praktijkexamen (4 dagdelen) ga je aan de slag als chauffeur bij Connexxion of een ander bedrijf, met wie we dit traject op hebben gezet. Ruim voldoende beheersing van de Nederlandse taal én een rijbewijs B zijn nodig voor deelname.
  Doorlopende vacature – vragen om informatie en aanmelden met aanmeldformulier + CV bij Jacqueline en Samira.
 • Verkeersregelaar:
  Via diverse bedrijven kan de opleiding voor verkeersregelaar worden gevolgd. Het betreft een traject van 3 dagen theorie- en een praktijkexamen. Deze 3 dagen zijn verspreid over 2 weken. De opleiding en het beroep is ook zeer geschikt voor laaggeletterden. Betreft een praktijkberoep. Redelijke beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste. Zodra de opleiding is behaald volgt een 0-uren contract.
  Aanmelden met aanmeldformulier + CV bij Jacqueline.
 • Opleiding Beveiliger niveau 2 bij een drietal gerenommeerde beveiligingsorganisatie
  Via een werkgever is het mogelijk om een werk- en leertraject te volgen tot Beveiliger op niveau 2. Je kan je laten opleiden tot objectbeveiliger, winkelsurveillance, mobiel surveillance, centralist etcetera. Dit betreft een traject voor de duur van 8-10 maanden met uitloop naar 12 maanden. Zij bieden uur garantie voor 30 uur per week.
  Aanmelden met aanmeldformulier + CV bij Samira.
 • Opleiding tot professionele servicegerichte directiechauffeuses.
  Bij een private chauffeursdienst voor de zakelijke markt en privépersonen, worden vrouwen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben opgeleid tot professionele, klantvriendelijke private chauffeuses.
  Vragen om informatie en aanmelden met aanmeldformulier + CV bij Samira.

Bouw, techniek, industrie & energie

 • Electrotechniek – lesprogramma: 2 weken Basis vakopleiding elektrotechniek
  In twee weken tijd leer je in negen lesdagen de basisprincipes van het vak elektrotechniek. Zo leer je hoe je veilig installaties in woningen, bouw of bedrijven opbouwt. Hiervoor ontvang je een starterscertificaat. Hierna ga je aan de slag als leerling elektromonteur bij een bedrijf bij jou in de buurt. Zie dat als een soort stageperiode, waarna je meteen een jaarcontract krijg van De Startplaats van €2.340 bruto per maand. Dat is een soort detacheringsbureau die ervoor zorgt dat je werk hebt en ook houdt. Je wordt daarom extra begeleid.
  Na afronding: een starterscertificaat + stage als leerling elektromonteur. Na stage: een jaarcontract bij De Startplaats. Aanmelden met aanmeldformulier + CV via Johan of Eef.
 • Basisopleiding Schilder: Lesprogramma van 2 weken.
  Na afronding: een certificaat + een baan bij een erkend schildersbedrijf.
  Gedurende 30 dagen krijg je iedere werkdag van 08.30 tot 17.00 uur een lesprogramma aangeboden in Rijswijk (Zuid-Holland). Met hierin aandacht voor verschillende onderdelen van het schildersvak: voorbereiden van de werkplek, schuren, gronden, lakken, kitten, kennismaking met watergedragen en synthetische lak, maar ook het werken met Bouw Dit is misschien ook interessant voor jou: schrappers en föhn. Na afronding van dit traject ontvang je een certificaat en heb je uitzicht op een baan bij een erkend schildersbedrijf bij jou in de buurt.
  Aanmelden met aanmeldformulier + CV via Johan of Eef.
 • Zonnepanelenmonteur: cursus programma van 2 weken.
  Na afronding: een certificaat + een baan bij een erkend installateur.
  Een zonnepaneelinstallatie (of PV-systeem) is een integraal onderdeel van een woning of bedrijfsgebouw waar mensen wonen en werken. Daarom is het van groot belang dat de installatie veilig en volgens de geldende normen wordt aangelegd. In de training leer je een PV-systeem te installeren van dak tot in de meterkast. Deze training is praktijkgericht. Je gaat zelf actief aan de slag met verschillende praktijkopdrachten op realistische praktijkopstellingen. De locatie en de duur van de training is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Na afloop van deze training ben je in staat om zelfstandig PV-systemen te installeren en in bedrijf te nemen. Voor deze training is kennis van elektrotechniek noodzakelijk. Heb je dat nog niet? Dan is de voortraining, Basis Elektrotechniek, gewenst om eerst te volgen.
  Aanmelden met aanmeldformulier + CV via Johan of Eef.