Workshop ‘Opleiden met een MBO-praktijkverklaring’

Uitnodiging workshop ‘Opleiden met een MBO praktijkverklaring’
Dinsdag 2 & 9 maart 2021

‘Zet hiermee de eerste stap naar succesvol sociaal ondernemen’

 

Als werkgever wilt u niets liever dan gemotiveerde en loyale werknemers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat juist die medewerkers het gelukkigst zijn en daardoor ook beter presteren in hun werk. Als u denkt dat het wel goed zit bij uw medewerkers, dan moet u even verder lezen. Want ondanks dat wij er blind op vertrouwen dat het merendeel van uw medewerkers met een prettig gevoel hun werk doen, garanderen wij dat het nóg beter kan. U leest het goed: nóg meer werkplezier, nóg meer loyaliteit en nóg meer prestatie. Er is slechts één ding dat u hiervoor hoeft te doen: meld u aan en laat de medewerkers zonder startkwalificatie een MBO praktijkverklaring halen. Zij krijgen daarmee van u de waardering die ze verdienen en u geeft hiermee tegelijk op een gegarandeerd succesvolle manier betekenis aan sociaal ondernemen. Het interessante is dat het – tijdelijk vanwege subsidies – kosteloos is voor werkgevers die gevestigd zijn in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Pak die kans.

Over het opleidingstraject
Een MBO praktijkverklaring is hét bewijs dat een kandidaat een beroepsvaardigheid onder de knie heeft. Daar kan hij een geaccrediteerd en officieel certificaat voor behalen als hij dat u nog niet heeft. Het traject wordt uitgevoerd bij u op de werkvloer. De kandidaat gaat dus niet naar school, maar wordt opgeleid door één van uw medewerkers die de opleiding ‘Praktijkbegeleider’ volgt. Deze begeleider vormt de spil tussen alle betrokken partijen en zorgt voor de fysieke en mentale begeleiding van de kandidaat. Hierdoor kiest niet alleen u als werkgever voor de stap naar sociaal ondernemen, maar betrekt u ook uw eigen medewerkers hier in.

Dit hebben we u te bieden
De eerste stap om hiermee aan de slag te gaan is het volgen van een workshop over wat het precies voor u als werkgever inhoudt om uw eigen medewerkers op de werkvloer op te laten leiden door een praktijkbegeleider. Wat moet u ervoor doen, wie moet u activeren en wat levert het op voor uw organisatie? U hoort het allemaal in de online workshop. Die workshop is dan ook het eerste wat te beiden hebben voor u. Wordt u blij van de aanpak en wilt u verdergaan? Dan starten we het traject op. We komen naar u toe en praten over wie er in aanmerking komt voor zowel de opleiding praktijkbegeleider als de opleiding MBO praktijkverklaring. Vaak zijn we er ook bij als we met deze personen in gesprek gaan, zodat ze precies weten waar ze aan toe zijn. Daarna starten we het traject dat we samen met de opleiders Wellantcollege en mboRijnland hebben ontwikkeld. U leest het al: we begeleiden u in elke stap in deze compleet nieuwe wereld van succesvol sociaal ondernemen.

Inschrijven voor online bijeenkomst Praktijkverklaring

  • Vul hier uw voor- en achternaam in.
  • Vul hier de plaats in waar uw organisatie is gevestigd.
    Kruis aan voor welke online bijeenkomst u wilt aanmelden.
Menu