Coronahulp

Het coronavirus kan zorgen voor onzekere tijden voor u als werkgever. Op deze pagina vindt u alle belangrijke websites en initiatieven waar werkgevers in Midden-Holland wellicht wat aan kunnen hebben.

Belangrijke websites

UWV: voor de laatste informatie over de NOW (tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en om de NOW aan te vragen.

Rijksoverheid: voor alle maatregelen en handhaving rondom het coronavirus zoals Tozo. Kijk hier of u Tozo ook voor u geldt.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: voor meer informatie over de tegemoetkoming van vaste lasten (TVL).

Veiligheidsregio Hollands-Midden: voor het laatste nieuws rondom corona in Midden-Holland.

RIVM: voor alle richtlijnen rondom corona en actuele informatie over de situatie van het coronavirus in Nederland.

KvK: het coronaloket voor ondernemers. Hier kunt u terecht voor informatie over wat u kunt doen en welke regelingen er zijn. En u kunt telefonisch contact opnemen met al uw ondernemersvragen inzake corona.

Belastingdienst Zakelijk: voor meer informatie over de versoepeling van uitstel van betaling belastingen.

MKB-Nederland en VNO-NCW: voor een overzicht van informatie over het coronavirus en een checklist voor risicobeheersing, preventieve maatregelen en een bedrijfscontinuïteitsplan.

Coronacalculator: MKB-Nederland heeft in samenwerking met VNO-NCW de coronacalculator geïntroduceerd. Ondernemers krijgen hiermee snel inzicht in de steunmaatregelen van de overheid.

Mijn Corona Protocol: website waar u alle protocollen kan vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5 meter regels en andere voorschriften om verantwoord open te gaan.

Initiatieven

FlexExchange en  NLMobiliseert: platforms die bedrijven met onder- en overcapaciteit in arbeidskracht aan elkaar koppelt of verbindt met ZZP-ers.

Gezondheidszorgbanen: vacatureplatform opgezet voor de extra vraag naar zorgpersoneel in de strijd tegen het coronavirus. Een initiatief van artsenvakblad Medisch Contact en Artsenfederatie KNMG.

RecruitersForGood: brengt werkzoekenden kosteloos in contact met bedrijven die juist ‘noodvacatures’ hebben vanwege extra drukte door het coronavirus.

Extrahandenvoordezorg.nl: via deze website koppelen regionale contactpunten van werkgeversorganisaties beschikbare medewerkers aan zorgorganisaties die daar behoefte aan hebben.

NLWerktDoor: brengt vraag en aanbod op het gebied van personeel, diensten en materieel samen.

Kraak de crisis: een crowdsourcing initiatief voor een duurzamer, socialer en economisch sterker Nederland. Het doel is om de groeikans van de beste initiatieven die zorgen voor een veerkrachtig Nederland na corona, te vergroten. De finalisten krijgen een compleet coachingstraject van PWC en Frisse Blikken en een doormeting van MAEX.

Coronakansen.nl: een online platform waar inspiratie wordt gedeeld over hoe ondernemers de moeilijke situatie omdraaien en gebruiken voor succesvol ondernemen in coronatijd.