Feestelijke afsluiting eerste groep LLokaal Expeditie

Onlangs vond de feestelijke afsluiting plaats van de eerste groep mensen die heeft meegedaan aan de LLokaal Expeditie. De LLokaal Expeditie is een groepstraject met individuele coaching voor mensen die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Dit traject is bestemd voor werkzoekenden uit de gemeenten Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard. De organisatie is in handen van LLokaal (mboRijnland) en het WerkgeversServicepunt Midden-Holland. Doel van het traject is om de deelnemers ‘werkfit’ te maken en te begeleiden naar werk.

Een nieuwe baan
De eerste groep van LLokaal Expeditie is maandag 18 november 2022 gestart met twaalf deelnemers in de leeftijd variërend van 18 tot 64 jaar. Vier deelnemers hebben inmiddels een baan en drie deelnemers zijn in gesprek met potentiële werkgevers. De overige deelnemers worden nog begeleid naar werk.

In zes groepsbijeenkomsten oriënteren de deelnemers zich op de arbeidsmarkt en krijgen zij ondersteuning bij onder andere het maken van hun CV, het schrijven van een goede motivatiebrief en de voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

Deelnemer Arie (64 jaar): “Ik dacht dat ik op mijn leeftijd nooit meer een baan zou krijgen, maar uiteindelijk kon ik zelfs kiezen; bij de NS of bij de gemeente.” Arie heeft gekozen voor de functie als bode bij een gemeente.

Toegenomen zelfvertrouwen
Deelnemers die aan het eind van het traject nog geen baan hebben, hebben een individueel actieplan waarmee ze verder aan de slag kunnen. Met hun toegenomen zelfvertrouwen en met ondersteuning van het WerkgeversServicepunt verwachten wij dat die baan zeker gaat lukken.

Geert Neelen, projectleider LLokaal: “Bij de start van dit traject richtten we ons vooral op jongeren, maar dit hebben we in de loop van de tijd bijgesteld. In alle leeftijden kunnen mensen hulp gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan. Geweldig om te zien dat dit voor een aantal al binnen een paar maanden is gelukt.”

Persoonlijke ervaring
Tijdens de feestelijke afsluiting van deze eerste Expeditie wordt de inhoud van het programma toegelicht en vertellen de deelnemers wat de LLokaal Expeditie hen persoonlijk heeft gebracht. Wethouder Rogier Tetteroo spreekt de deelnemers toe en reikt een bewijs van deelname uit.

Rogier Tetteroo, wethouder gemeente Gouda: “Wat een mooi traject en wat een mooi resultaat! Dit traject is precies wat we nodig hebben. We geven onze inwoners net dat beetje extra bagage om wél die baan te bemachtigen. Dat is fijn voor de werkzoekende, maar ook voor onze werkgevers. Er is immers een groot tekort aan personeel en met dit traject helpen we toch weer een groep inwoners om aan het werk te gaan”.

Start tweede groep
Op 13 maart start de volgende LLokaal Expeditie in Gouda. Er zijn al 25 aanmeldingen. Bovendien wordt onderzocht of de LLokaal Expeditie kan worden uitgebreid naar Alphen aan den Rijn en/of Leiden. De verkenning hiervoor loopt.