Hoge opkomst tijdens de Banenmarkt

“Deze editie van de Banenmarkt verlaagt de drempel voor mensen die niet goed Nederlands kunnen praten, waardoor we vandaag zeer gemotiveerde en enthousiaste kandidaten hebben gesproken die écht willen werken.”, vertelt Andrew Plugge van Dachser tijdens de Banenmarkt.

Op dinsdag 27 en donderdag 29 juni organiseerden het WSP Midden-Holland twee banenmarkten in het Huis van de Stad in Gouda. De eerste speciaal voor anderstaligen; er zijn in de regio veel Arabisch, Oekraïens en Engels sprekende inwoners, die op zoek zijn naar een baan. De tweede dag van de Banenmarkt was voor mensen die zelf een arbeidsbeperking ervaren en daardoor geen werk kunnen vinden. Met 178 aanmeldingen was de opkomst van werkzoekenden verdeeld over beide dagen hoog.

Blij verrast

Werkgevers als Facilicom Buitengewoon, YouMatch, Dachser, McDonalds, Motopp, TalentTwist, Dunya Zorg, DDD Personeel, Trixxo en Heating Service waren op de banenmarkt aanwezig om de werkzoekenden warm te maken om bij ze te komen werken. Brenda van McDonalds is blij met het bestaan van de Banenmarkt: “McDonalds staat voor inclusiviteit en door de Banenmarkt kunnen wij ook deze mensen een kans op de arbeidsmarkt geven. We hebben veel ingevulde sollicitatieformulieren mogen ontvangen.” Ook Lisa van Trixxo is enthousiast: “Binnen de toch wel lastige arbeidsmarkt zijn wij vandaag positief verrast met de gemotiveerde en enthousiaste kandidaten die we hebben gesproken. Ter plekke hebben we zelfs een plaatsing kunnen realiseren.”